PedicurepraktijkGroningen zorgt voor gezonde voeten

Contact opnemen

Met mijn verschillende pedicurebehandelingen help ik iedere cliënt aan gezondere voeten.
Of het nu gaat om het verwijderen van likdoorns of het behandelen van een ingegroeide nagel, bij PedicurepraktijkGroningen krijgt u de pedicure waar u het beste mee bent geholpen.

Overzicht pedicurebehandelingen

Behandelingen waar ik u mee kan helpen variëren op basis van uw klachten. Zo bestaat een standaard pedicurebehandeling uit het knippen van de nagels, het verwijderen van eelt en/of likdoorns en het behandelen van ingroeiende of ingegroeide nagels. Ook deelbehandelingen, zoals enkel het knippen van de nagels, een likdoorn verwijderen of een schimmelnagel behandelen, zijn mogelijk. Bekijk alle deelbehandelingen bij mijn prijslijst.

In het geval van specifieke klachten of aandoeningen, zoals diabetes of reuma, gelden aparte behandelmethoden. Bekijk hieronder de verschillende aandoeningen of neem contact op voor meer informatie.

Vraag naar de mogelijkheden

Aandoeningen

De meest voorkomende voetaandoeningen zijn hieronder voor u op een rij gezet:

Diabetes en voeten

De voeten van diabetische patiënten hebben meer zorg en regelmatige controle nodig. PedicurepraktijkGroningen biedt gespecialiseerde behandelingen aan. De voeten van diabetische patiënten zijn vaak extra kwetsbaar doordat:


 • De bloedsomloop in de voeten en benen kan verminderen

 • De voeten van stand kunnen veranderen

 • Het gevoel in de voeten kan verminderen

De diabetische patiënt kan zelf het volgende doen:

 • Dagelijks de voeten controleren op eventuele wondjes en huidbeschadigingen

 • Veel lopen en fietsen

 • Op tijd en regelmatig naar de pedicure gaan die gespecialiseerd is in de behandeling van diabetici

Of u in aanmerking komt voor een vergoeding van de pedicurebehandeling bij PedicurepraktijkGroningen, kunt u op deze pagina zien onder het kopje “vergoedingen”. U kunt hiervoor uiteraard ook contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Maak een afspraak

Reuma en voeten

Ook de voeten van reumapatiënten hebben meer zorg nodig, omdat de voeten van deze groep patiënten extra kwetsbaar en gevoeliger zijn. Onder reuma of reumatische aandoeningen verstaat men gewrichtsreuma en weke delen reuma. Bij eerstgenoemde staat pijn in de gewrichten voorop. Bij weke  delen reuma of fibromyalgie liggen de oorzaken van de klachten niet in de gewrichten, maar in de structuren daaromheen.

Als reumapatiënt kunt u zelf dagelijks voetoefeningen doen om uw gewrichten soepel te houden. U kunt naar de pedicure gaan indien u niet meer in staat bent om uw voeten zelf te knippen, omdat uw handen last krijgen van reuma.

Ook kan het voorkomen dat uw nagels gaan afwijken en kunt u last krijgen van bijvoorbeeld:

 • Brokkelige nagels

 • Eeltvorming onder de nagels

 • Nagels die ondoorzichtig, ruw, bros of gespleten zijn

 • Verkleuring van de nagel

Het is dus zaak om op tijd en regelmatig naar een pedicure te gaan die gespecialiseerd is in de behandeling van reumapatiënten. Als u dit bij PedicurepraktijkGroningen laat doen, kunt u de kosten in de meeste gevallen vergoed krijgen. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar.

Neem contact op

Schimmelnagels

Schimmelnagels worden in de volksmond ook wel “kalknagels” genoemd. Mycose is de medische term.

Er is in dit geval sprake van schimmels die zich nestelen in slecht groeiende en/of beschadigde nagels. Warme en vochtige voeten zijn het meest vatbaar voor deze infectie. De schimmels zijn erg actief in vochtige en warme ruimtes, zoals sauna’s, zwembaden en kleedkamers. Loop daarom nooit op blote voeten in deze ruimtes. U kunt een schimmelnagel herkennen doordat één nagel wit of geel verkleurt. De nagel wordt later geelachtig bruin of goed geel en wordt dikker en brokkelig. De infectie geneest vrijwel nooit uit zichzelf. Medicijnen bieden soms uitkomst, maar de pedicure kan ook een handje helpen. De pedicure zal de verdikte nagel vijlen en een vloeistof adviseren om de schimmel te bestrijden. Ook schoenen dienen te worden behandeld met een schimmelwerend middel.

Het bestrijden van schimmels heeft tijd nodig, maar er is een reële kans om weer gezonde nagels te krijgen. Om een schimmelnagel te voorkomen of de kans op een besmetting zo klein mogelijk te houden, kunt u de volgende regels in acht nemen:

 • Was uw voeten dagelijks zonder zeep

 • Droog uw voeten voorzichtig en zorgvuldig

 • Draag sokken van absorberend materiaal

 • Draag open schoenen en bij voorkeur leren schoenen

 • Wissel schoenparen regelmatig

 • Draag altijd slippers in openbare ruimten

Maak een afspraak

Eelt

Eelt is een plaatselijke verdikking van de opperhuid dat ontstaat op plekken waar de huid last heeft van wrijving en/of druk. Het is een beschermlaagje dat voorkomt dat het oppervlak beschadigd raakt. Eelt kan ook ontstaan bij temperatuurverandering en het kan erfelijk bepaald zijn. Het komt ook voor dat er een blaar wordt gevormd bij wrijving of druk. Mensen die veel met hun handen werken krijgen vaak eelt op hun handen, zoals mensen die in de bouw werken, stratenmakers en zelfs musici (door het bespelen van hun instrument). Deze laag is in dat geval nodig om druk te weerstaan.

Bij voeten ontstaat eelt onder de voeten. Eelt kan men niet voorkomen, maar de pedicure kan het eelt wel wegsnijden. Dit gebeurt veilig en op professionele wijze.

Vraag naar de mogelijkheden

Likdoorn

Een likdoorn wordt ook wel eksteroog of clavus genoemd. Het is een pijnlijke plek van naar binnen groeiende eelt. U kunt het waarnemen doordat het zorgt voor een verdikking van de huid. Het is een harde plek in in de vorm van een puntzak, met de punt die naar binnen groeit.

Vaak ontstaat de likdoorn in een eeltplek als gevolg van langdurige plaatselijke wrijving en druk. Ze vormen zich meestal op de voetzool, op de zijkant van de teen, de bovenkant van de teen, of op de teentop. In het midden hopen zich dode huidresten op, wat te zien is aan de donkere plek in het midden van de likdoorn. In de meeste gevallen krijgt u een likdoorn door het dragen van te nauwe schoenen. Dus draag schoenen die ruim genoeg zitten, waardoor uw voeten geen last hebben van druk.

Er zijn verschillende soorten likdoorns, maar de gewone likdoorn en de zaadlikdoorn zijn de meest voorkomende.

Likdoorns kunnen op verschillende manieren behandeld worden. Eén methode is om likdoornpleisters te kopen en deze op de likdoorn te plakken. Dit mag echter niet zo lang aaneen gebruikt worden en vereist wat discipline, want de pleister moet dagelijks opnieuw opgeplakt worden.

U kunt ook naar de pedicure gaan. Deze snijdt de likdoorn vakkundig weg. Bij de pedicure bent u er in een halfuur vanaf. Met likdoornpleisters duurt het ongeveer veertien dagen voordat de likdoorn verdwijnt. Wel moet u bij de pedicure vaak nog een keer terugkomen voor een vervolgbehandeling.

Contact opnemen

Ingroeiende of ingegroeide nagel

De ingroeiende nagel is een nagel waarbij de rand of de punt van de nagel in de nagelplooi drukt. Dit geeft pijnklachten en vormt de eerste fase van een ingroeiende teennagel. Het ontstaat vaak aan de grote teennagel. In de nagelplooi vormt zich dan eelt. Dit stadium noemt men de pseudo-ingegroeide nagel.

Daarna dringt de nagelpunt door in de huid, wat veel pijn en een uitgebreide ontsteking kan veroorzaken.

De meest voorkomende oorzaken van ingegroeide nagels zijn:

 • Verkeerd knippen

 • Afwijkende vorm van de nagel

 • Verkeerde schoenen

 • Zweetvoeten

 • Afwijkende stand van de voet

 • Trauma

De ingroeiende en ingegroeide nagel kan goed door de pedicure worden behandeld. Als de ingegroeide nagel hersteld is, is het zaak de nagel en het nagelbed goed in de gaten te houden. De oorzaken zoals hierboven zijn weergeven dienen waar mogelijk te worden vermeden en de nagels dienen recht afgeknipt te worden, circa 1 millimeter voorbij de teentoppen.

Maak een afspraak

Overige veelvoorkomende aandoeningen

Naast bovengenoemde aandoeningen zijn er ook andere veelvoorkomende voetaandoeningen, zoals hielspoor en voetwratten. Deze vallen niet onder mijn specialismen, maar ik sta u uiteraard graag bij met advies.


Zo is hielspoor is een niet-bacteriële ontsteking aan de peesplaat die een felle pijn in de hiel kan veroorzaken. Voor de behandeling is vooral matige rust nodig. Daarnaast kan een fysiotherapeut u hierbij verlichting bieden. 


De voetwrat is een wrat die op de onderkant van de voetzool groeit. De behandeling van een voetwrat geschiedt meestal door de huisarts door bevriezing met vloeibaar stikstof, maar het kan ook worden weggesneden. 


Andere voetbehandelingen waarvoor u bij een specialist terecht kunt zijn bijvoorbeeld voetreflexologie en medical taping. Hoewel ik deze behandelingen zelf niet uitvoer, kan ik altijd met u meedenken op basis van uw klachten of behoeften.

Vraag om advies